
biały królik
menu
À la carte menu
Przystawki
-
sałata Polska z jajkiem i kiszonym ogórkiem z Hajnówki (v) 60
-
francuski kogut w białym winie z grzybami 85 zł
-
Wędzony Jesiotr z kwaśną śmietaną i koperkiem 78 zł
-
Kawior z jesiotra syberyjskiego Vistula (30g) podany na grzance z ogórkiem, lodami z kwaśnej śmietany oraz kieliszkiem wina musującego 250 zł
Zupy
-
kaszubska zupa “Dziadowska” na maślance 66 zł
-
barszcz z kiszonej kapusty i trawy cytrynowej, truflowy Pommes Croissant (v) 55 zł
Dania główne
-
kurek w Pesto z dzikiej rzeżuchy w sosie maślanym z brukwią 140 zł
-
smażony kalafior z miso i ziołową salsą verde (v) 79 zł
-
gołąb w zagajniku z porzeczkami i czarnym bzem 162 zł
-
gęś w czarnej polewce z szarą renetą i majerankiem 126 zł
Desery
-
polskie mini kiwi z czekoladą Blanc Satin 45 zł
-
“Ruchanki” z rokitnikiem i migdałami 40 zł
-
czekolada S’O Madagascar z nawłocią polną i grejpfrutem (v) 42 zł
Menu degustacyjne Rozdział XI “ Kto ukradł ciasta?”
450 zł- chleby własnego wypieku / chipsy z gryki / masło ze szczypiorem / masło palone / olej z białym makiem i rodzynkami / ocet z czeremchy i jabłek
- Dynia piżmowa marynowana w kwiatach bzu
- Perlicze jajko z majonezem i rakami
- Wędzony Jesiotr z kwaśną śmietaną i koperkiem
- Kaszubska zupa Dziadowska na maślance
- Zielone jabłko ze świerkiem
- Kurek w Pesto z dzikiej rzeżuchy w sosie maślanym z brukwią
- Ruchanki z rokitnikiem i migdałami
- Mleczko makowe, Fudge z ryżowej czekolady i maliny moroszki, Arriba ganache z malinami
Degustacja wegańska Rozdział XI “ Kto ukradł ciasta?”
425 zł- chleby własnego wypieku / chipsy z gryki / masło z wędzoną papryką z Piemontu / wegańskie masło vinaigrette / olej z białym makiem i rodzynkami / ocet z czeremchy i jabłek
- Żuławski topinambur z miechunką pomidorową
- Kukurydza z kiszonymi pomidorami
- Sałatka Polska z jajkiem i kiszonym ogórkiem z Hajnówki
- Barszcz z kiszonej kapusty i trawy cytrynowej, truflowy Pommes Croissant
- Zielone jabłko ze świerkiem
- Smażony kalafior z miso i ziołową salsą verde
- Czekolada S’O Madagascar z nawłocia polną i grejpfrutem
- Mleczko makowe, Fudge z ryżowej czekolady i maliny moroszki, Arriba ganache z malinami
Prosimy o wcześniejszą rezerwację pod 58 351 03 30 (wewnętrzny 330).
Informujemy, że do każdego stolika doliczany jest serwis kelnerski 10% wartości rachunku.
Lista alergenów jest dostępna na życzenie.
Istnieje możliwość zamówienia wine pairingu do degustacji:
Wine pairing coravin– 399 zł
Rezerwacje
Zachęcamy do kontaktu i rezerwacji stolików z wyprzedzeniem:
Biały Królik: +48 58 351 03 30
Pub 10/6: +48 58 351 03 10
Biały Królik - ogródek
pn-sob 16.00-22.00, nd 13.00-19.00
Pub 10/6
nd-czw 13.00-22.00, pt-sob 13.00-23.00